Friskstaffe.se

Friskstaffe.se

Friskstaffe.se-bloggen

Denna blogg är en del av siten friskstaffe.se och tar upp nyheter inom Staffordshirebullterrier världen i allmänhet och rasens hälsa i synnerhet

Det går framåt

HälsaPosted by friskstaffe.se 14 Apr, 2013 21:50
Ibland känns det som att arbetet man lägger ner inte leder någonstans. Då är det trevligt att bli påmind om att arbetet som jag och många andra lagt ner faktiskt leder till något positivt.

Jag tittade lite snabbt på utvecklingen över fördelningen av HD-status över tid, mellan åren 2004 och 2012. Och det går framåt.

2004 var det bara 4 % av kombinationerna där båda föräldrar var friröntgade, och närmare 80% var ingen av föräldrarna röntgade.

2012 var det 25 % där båda föräldrar var friröntgade och andelen där ingen av föräldrarna var röntgade har sjunkit till 33%

Många motståndare till att införa känd status menar att det är bättre att informera sig fram, och det går ju framåt ser man ju i statistiken. Det kanske är så att de har rätt? Vad tycker ni som läser detta?

Ett annat argument är att andra sjukdomar och problem prioriteras bort om man lägger för mycket kraft på röntgenresultat. Diskussioner om allergier och immunologiska sjukdomar tycker jag har ökat på senare tid, det kanske är så att dessa sjukdomar har ökat, och i så fall, pga fokuset på röntgenresultat?

  • Comments(3)//blogg.friskstaffe.se/#post16