Friskstaffe.se

Friskstaffe.se

Friskstaffe.se-bloggen

Denna blogg är en del av siten friskstaffe.se och tar upp nyheter inom Staffordshirebullterrier världen i allmänhet och rasens hälsa i synnerhet

Nya bud - igen

HemsidanPosted by friskstaffe.se 14 Oct, 2012 21:40
Nu har jag ändrat mig igen. Förhoppningsvis är det slut på velandet nu.

Eftersom vissa är så extremt upprörda över att det presenteras statistik om deras kennel utan att jag frågat dem om lov först känner jag att det är bättre att ägna tiden åt att förbättra hemsidan istället för att bråka.

Därför tar jag helt bort länken till uppfödarnas statistik om de kräver detta. Kvar blir en lista med landets största uppfödare, där de finns med, och eftersom det bara är en uppräknande lista så borde det inte vara så kontroversiellt att vara med på den.

Att jag inte frågade om lov har en mängd anledningar

1. Jag ville ge en heltäckande bild av staffeaveln

2. Jag ville att valpköpare enkelt skulle kunna se vilka val respektive uppfödare gjort.

3. Statistiken är offentlig och går att ta reda på via SKK:s databaser. Dock kan det vara komplicerat för de som inte är vana att använda databaserna. För att underlätta för valpköpare och andra intresserade sammanställde jag statistik med överskådligt

4. Jag kunde aldrig för mitt liv tro att uppgifterna skulle generera så mycket upprördhet.

5. Inga personnamn eller kontaktuppgifter lades ut, inte heller några hundnamn.

6. Jag har kollat gällande regelverk och kommit fram till att det inte behövs frågas om lov.

7. Det skulle vara praktiskt svårt att jaga svar från alla uppfödare, och att ge dem en helhetsbild i vilket sammanhang de skulle figurera i före det att sidan var klar att lanseras. Dock skickade jag ut mail till alla uppfödare som fanns med på listan över stora uppfödare och som jag hittade mailadress till och informerade om sidan.

Förhoppningsvis kan uppfödarna som blivit upprörda, som säkert har en massa kunskap att dela med sig av, istället ägna tiden åt att komma med feedback på sidan, särskilt om de hittar fel eller om något är oklart. För det är alla välkomna att göra, oavsett de finns med med sin statistik eller inte.

  • Comments(0)//blogg.friskstaffe.se/#post5