Friskstaffe.se

Friskstaffe.se

Friskstaffe.se-bloggen

Denna blogg är en del av siten friskstaffe.se och tar upp nyheter inom Staffordshirebullterrier världen i allmänhet och rasens hälsa i synnerhet

En vecka sedan premiären

HemsidanPosted by friskstaffe.se 19 Oct, 2012 21:31
Nu har det gått nästan exakt en vecka sedan jag lanserade friskstaffe.se.

Och man kan ju säga att den gav reaktioner. Har haft kontakt med så mycket människor, tyvärr många som bara vill ösa ovett, men även många som har kommit med konstruktiva förslag eller som jag haft intressanta diskussioner med även om vi varit oense.

Att sidan skulle väcka reaktioner var jag medveten om, men den ilska som vissa uppfödare riktat mot mig har faktiskt varit lite skrämmande. Känns som om det var lite ömma tår. Men samtidigt ska man inte glömma att många uppfödare har hört av sig till mig och varit väldigt positiva till friskstaffe.se.

Och viktigast - en nästan genomgående positiv respons från "vanliga" staffeägare och sådana som funderar på att skaffa staff. Och det gör mig glad.

Vissa förändringar har skett, jag har fått förtydliga att listan på uppfödare just är en lista, och inget jag kommer plocka bort kennlar ifrån. Jag har för att tillmötesgå uppfödare som varit arga gått med på att ta bort länken till deras kennelspecifika statistik.

Jag har korrigerat uppgifter som blivit fel på ett par kennlar, då jag upptäckte att SKK registrerar alla röntgenresultat, så om man röntgat hunden flera gånger blir det dubbelredovisat. Men det skall vara åtgärdat och genomgånget. En kennel hade råkat ut för ett handhavandefel från min sida - en kull som inte ens hörde till kennel hade blivit placerad där. Men även det skall vara åtgärdat.

Sedan är det mindre korrigeringar och förtydliganden, och inte minst stavfel som blivit fixat.

Just nu sitter jag och brottas med mitt samvete. Jag blev lite nyfiken på kennlarna som meddelat att de inte vill ha den fördjupande informationen om sin kennel. Hur är de jämfört med de andra när det gäller de hälsotester som redovisas på statistiksidan. Så jag kollade på detta, och det finns stora skillnader mellan de två grupperna. Frågan är, är det av intresse för valpköpare eller är det bara småsint av mig? Vad tycker ni?

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by staffeägare 11 Nov, 2012 23:05

All heder till dig som lägger ned denna tid på att sprida den här informationen gör en friskare ras! Jag tycker du ska lägga ut den rena faktan varesig kennlarna vill det eller inte. Det är ju ändå som du säger, officiell information. Du har bara gjort det mer greppbart och enkelt att få en helhetsbild av kennlarna! Det minsta man som valpköpare kan begära är att kenneln står för sin avel och sina resultat av den. Gör dom inte de och försöker dölja någonting förtjänar dom att hängas ut! Än en gång! All heder! Den dagen jag skaffar kennel ska jag med stolthet samarbeta med dig och din hemsida!