Friskstaffe.se

Friskstaffe.se

Friskstaffe.se-bloggen

Denna blogg är en del av siten friskstaffe.se och tar upp nyheter inom Staffordshirebullterrier världen i allmänhet och rasens hälsa i synnerhet

7011 rader och ny länksamling

HemsidanPosted by friskstaffe.se 01 Nov, 2012 20:13
Nu verkar saker ha lugnat ner sig och jag har kunnat ägna mig åt andra aspekter av livet än hemsidan. Har även börjat jobba med sammanställningen av samtliga hälsotester som gjorts på staffar sedan 1990, men det kommer ta sitt lilla tag, just nu är det en excelfil på 7011 rader...

Just nu funderar jag på hur materialet skall presenteras, tanken är att det skall ge mervärde jämfört med SKK:s hunddata/avelsdata och jag har ju dessutom inte möjlighet att hålla statistiken lika uppdaterad som SKK. Kanske ska jag bara använda filen till att bara ta fram statistik. Det kan ju vara intressant hur stor andel av alla staffar som registrerats som genomgått någon slags hälsotest, eller fördjupa informationen om uppfödarna som är med på uppfödarlistan, så att det inte bara framgår avkommornas HD/ED, utan även Öga, MH, BPH, patella och ev inrapporterad resultat av L2-Hga och HC... Den som lever får se..

Jag har lagt märke att det även för mig är svårt att hitta till alla publikationer med fakta som jag länkat till på olika ställen på hemsidan. Därför har jag nu samlat alla länkar på "Länk-sidan" Uppdelat på ämne.

Om någon har fler förslag på publikationer som bör vara med, maila på info@friskstaffe.se. Tanken är att det skall vara texter med lite mer vetenskaplig tyngd, och inte bara tyck och tänk-texter.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.